Poslovna inteligencija

Kako iz velike količine podataka u pravom trenutku izvući važne informacije prikazane na razumljiv način? Implementacija alata za vizualizaciju informacija samo je dio aktivnosti uz koje će vam naši stručnjaci za poslovnu inteligenciju pomoći u donošenju optimalnih odluke za vaše poslovanje.

Napredak tehnologije znatno je povećao količinu prikupljenih podataka unutar organizacija. Arhive i skladišta papira danas su zamijenili hard diskovi i skladišta u oblaku. No, iskorištenost podataka u mnogim je organizacijama ostala ista – minimalna. Podaci se često nalaze u različitim bazama podataka, programima koji međusobno ne komuniciraju ili pak u odjelima koji ih ne dijele međusobno. Upravo ti podaci predstavljaju bogatstvo organizacije koje stoji skriveno u ‘podrumu‘.

Naši business intelligence stručnjaci specijalizirani za rad s alatima za poslovnu inteligenciju pomoći će vam iskoristiti to bogatstvo podataka za stvaranje nove vrijednosti u vašoj organizaciji. Bez obzira radi li se o strateškim ili kratkoročnim odlukama, pomoći ćemo vam u obradi velike količine podataka koje ćemo pretvoriti u vizualno razumljive informacije. Tako ćemo objediniti ključne informacije iz višestrukih poslovnih procesa uz pogled iz različitih perspektiva.

Koristeći alate PowerBI i Tableau, zajedno ćemo dobiti jasniju sliku o aspektima poslovanja vaše organizacije. Nekada je za analize ovog tripa bila potrebna višetjedna priprema, no danas su strateški važni uvidi udaljeni samo nekoliko klikova. Jednom kada vaši sustavi počnu komunicirati međusobno, ovi alati će vam pomoći da razumijete jezik podataka prevodeći ga u svima razumljive vizualne prikaze.

Usluga poslovne inteligencije obuhvaća:

  • niz procesa, tehnologija i znanja koji pomažu u procesu donošenja odluka (strateških, kratkoročnih, o povećanju profitabilnosti) uz pomoć alata kao što su Tableau i PowerBI
  • korištenje informacija na učinkovit način – pomoć u analizi manipulacijom podataka
  • višedimenzionalnost – omogućava analizu podataka kroz različite poglede (npr. vremenska dimenzija)
  • objedinjavanje informacija iz svih poslovnih procesa na jedno mjesto
  • grupiranje podataka po raznim hijerarhijskim strukturama – omogućava zbirni pogled podataka na najvišoj razini, ali i spuštanje do detalja
  • pretvaranje podataka u vizualno razumljive informacije

Naši proizvodi

Radimo zajedno!